Siméacongres

Het Siméacongres is het congres voor de sector auditief/communicatief. Medewerkers uit het onderwijs, zorgaanbieders, audiologische centra, wetenschap en stakeholders komen bij elkaar. Ontmoeting staat centraal. De uitwisseling, het toevallige contact waardoor nieuwe ideeën ontstaan en van waaruit nieuwe samenwerking ontstaat. Wetenschap en praktijk worden met elkaar verbonden. De hele keten komt aan bod en dat maakt het congres uniek in Nederland.

Siméacongres 2020

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is het Siméacongres 2020 afgelast. Sprekers en deelnemers die zich hebben ingeschreven worden per email nader geïnformeerd.

Voor meer informatie over het programma:
congres.simea.nl

Siméa Innovatieprijs 2020

VHZ-online roept innovatieve teams op om hun product aan te melden voor de Siméa Innovatieprijs 2020. Als jij een innovatief product hebt ontwikkeld, meld je dan aan. Het product moet afgelopen schooljaar 2018-2019 op de markt zijn gekomen.

De inzendtermijn is gesloten. Dank aan alle enthousiaste teams die hun product hebben ingestuurd. De jury gaat de inzendingen beoordelen. Daarna zal het publiek op het Siméacongres van 2 en 3 april bepalen wie de winnaar is.

De jury zal de aanmelding op vier thema's beoordelen, namelijk:

  • innovatie
  • koppeling met de praktijk
  • theoretische onderbouwing
  • algemene indruk

Om het product te kunnen beoordelen moet het product voor de jury in zijn geheel inzichtelijk zijn. Naast het indienen van een beschrijving, moet de jury een exemplaar inzien. Stuur dat exemplaar dus ook op bij je aanmelding (Postbus 222, 3500 AE Utrecht) of geef een link door waar je product bekeken kan worden.De jury nomineert op basis van haar beoordeling maximaal drie producten voor de Siméa Innovatieprijs 2020. Op het Siméacongres 2 en 3 april zal het publiek bepalen wie de winnaar wordt.

Voor meer informatie: Marianne Verdaas, m.verdaas@audcom.nl.

Siméacongres 2020

2 en 3 april 2020

Heldere Taal
Van ons allemaal!

Taal is een wezenlijk onderdeel van ons leven. Voor een goede communicatie met anderen is het noodzakelijk om heldere taal te kunnen gebruiken. Hiervoor moet je ook in staat zijn om je sociale vaardigheden te ontwikkelen, je emoties te uiten en andermans gevoelens te begrijpen. Taalvaardigheid ontwikkel je door te communiceren met de wereld om je heen.
Daarnaast zorgt kunnen lezen en schrijven er ook voor dat taalvaardigheid zich verder kan ontwikkelen.

Het Simécongres 2020 staat in het teken van Heldere Taal. Binnen ons onderwijs, onze zorg en diagnostiek staat taal en communicatie centraal; we richten ons op het maximaal stimuleren van communicatie en taalontwikkeling inclusief alle voorwaardelijke aspecten die daarbij van belang zijn.

Ook is het interessant om goed naar onszelf te kijken; hoe communiceren wij naar de buitenwereld (leerlingen, cliënten, ouders, collega’s) toe en hoe zorgen wij voor een goede en open samenwerking, welke taal gebruiken wij daarvoor? Heldere taal is belangrijk! Het helpt ons allemaal.